Utstilling

Udstillingen præsenterer værker af 24 kunstnere, alle tematisk relateret til Krig og Fred.

Udstillingen er bygget op som en fortløbende fortælling, udspændt mellem 2 billeder; et fra fortiden og et fra nutiden.

Det første billede er en lille tegning af en ukendt kunstner. Det forestiller sandsynligvis en frivillig soldat i den Spanske Borgerkrig i 1930erne. Han udstråler en optimistisk beslutsomhed, en positiv kamp for fællesskabet. Dengang troede vi på det godes kamp mod det onde. At de unge mænd drog ud i krig for at forsvare det positive fællesskab, samfundet. Han var fortroppen i det gode samfund, der forsvarede sig mod fascismen.

Udstillingens sidste billede er et avis-foto fra Black Lives Matter demonstrationerne i USA, nu i denne sommer. Nu kommer overgrebene fra det kapitalistiske samfund selv. Krigen er internaliseret og kampen er blevet en revolutionær kamp for overlevelse.

Udstillingens mange kunstværker er iscenesat imellem disse to billeder, og indskrevet i et samlet udstillings-narrativ, skrevet til lejligheden af billedkunster og professor Frans Jacobi. Hvert kunstværk peger på forskellige aspekter af de sidste 90 års krigshistorie og forholdet mellem krig og kapitalisme. Der er dog også plads til Freden og de fredelige modstandsformer som de senere år har set dagens lys i krigens skygge.

Udstillingen samler et meget bredt spektrum af kunstnere; fra Street Art til politisk performance, fra ekspressivt figurativt maleri til dokumentar-foto, fra poetisk videokunst til ren Agit-Prop (agiterende propaganda).

kurator tekst av Frans Jacobi, Bergen 2020

ANTI-KRIG Festivalen

Kurateret af Antikrigs-Initiativet og Internasjonal kvinneliga for fred og frihet.

%d bloggere liker dette: